Seramik Kuron (Porselen Kaplama)

Porselen Kaplama Hangi Durumlarda Önerilir? Ağız içinde diş kayıpları varsa, bu bölgede oluşan boşlukların doldurulması için porselen kaplama uygulanan başlıca tedavi şekillerindendir. Diş aralarında kolaylıkla birikebilen besin artıkları boşluğun her iki yanındaki sağlam dişlere ve dişetine zarar verir. Dişlerin zamanla buradaki boşluğa kayarak aralarının seyrelmesine neden olur. Dişlerin arasındaki boşluklar yiyeceklerin bu bölgede çiğnenmesi konusunda sıkıntılar yaşatır. Boşluk nedeniyle tek taraftan yapılan çiğnemeler zamanla çene ekleminde sorunlara neden olur. Tüm bu sorunlarla karşılaşmamak için diş kayıplarında diş hekimlerimizin önereceği başlıca tedavi şekillerinden biri porselen kaplama olacaktır.

Ağız içindeki çürükler, dişlerde aşırı harabiyete neden olmuş ve dişlerin dolgu yapılamayacak duruma gelmesine sebep olmuşsa sağlam ana dişi kurtarmak adına porselen kaplama diş hekimlerimiz tarafından önerilen başlıca uygulamalardan biridir.

Kırılan dişlerde özellikle ön bölgede estetik görünümü sağlamak adına porselen kaplama gene önerilebilecek uygulamalardandır.

Ağız içindeki kaplamalar eskimişse ilerleyen dönemlerde başka sağlık problemlerine neden olmaması için porselen kaplamaların yenilenmesi diş hekimlerimiz tarafından önerilir. Ağız içinde eski kaplamalar 5 ile 10 yıl içinde yenilenmelidir. (Bu süre hastanın kullanımına göre değişir, hatta bazı hastalarda porselen kaplamalar 20 yıl bile sorunsuz kalabilmektedir. ) Ağız içinde kaplamalar eskidiğinde dişetleri zarar görür, Ağız kokusu oluşur. İlerlemiş dişeti hastalıkları diş kayıplarına neden olabilir.

Porselen kaplamaların kalitesi önemlidir!

Porselen kaplamalarda kullanılan malzeme çok önemlidir. Porselen kaplamanın kalitesi ağız içindeki kaplamanın ömrünü de belirler. Bu nedenle yapılan kaplamalarda sunulan garanti önemlidir.

Porselen kaplama tedavisinde aşamalar. Öncelikle diş hekimi dişlerinizin üzerinde oluşan plak ve taşlardan oluşan tabakayı temizler.

Sonrasında ana dişlerinize en yakın porselen dişleri oluşturmak için ağız içinin ölçüsü alınır.

Bu ölçüye göre dişinize yapıştırılacak olan porselen malzemeden hazırlanan kaplamalar özel teknisyenlerce oluşturulur.

Bu ölçü alımı porselen kaplamanın oluşumundaki farklı aşamalar nedeniyle birkaç seans tekrarlanacaktır. Örneğin porselen kaplamanın renk skalasından renginin belirlenmesi de aşamalardan biridir.

Porselen Kaplamaların Ömrü

Porselen kaplamalar ağız sağlığı ve estetiği için uygulanan başlıca tedavilerdendir. Ancak bu uygulama sonrası hastanın bazı hususlara dikkat etmesi gerekir:

Porselen kaplamaların ağız içindeki ömrü 5 -10 yıldır. (Bu sürenin kişinin ağız bakımına gösterdiği özene göre 20 yıl bile olabildiği hekimlerimizce gözlemlenmiştir. ) Ancak kaplamaların belirli sürelerle kontrol edilmesi ve yenilenmesi şarttır. Aksi taktirde diş ve dişetlerinde farklı sorunların ortaya çıkmasına neden olacaktır. Kaplamaya sahip pek çok kişi yanlış kullanım nedeniyle ilerleyen dönemlerde dişeti hastalıkları ile ilgili problem yaşamaktadır. Bunun nedeni ağız içine alınan besin artıklarının kaplamanın olduğu bölgede dişetlerine daha rahat nüfuz etmesi ve kaplamaların aralarının uygun malzemelerle temizlenmemesidir. Düzenli hekim kontrolü ve arayüz fırçaları ile dişlerin fırçalanması kaplamaların daha bilinçli kullanılmasını sağlayacak ve ağız sağlığınız için bir sorun teşkil etmeyecektir.

Diş gıcırdatma, diş sıkma gibi alışkanlıkları olan porselen kaplama kullanıcılarının mutlaka gece plağı olarak da bilinen bir aparata ihtiyacı vardır. Aksi taktirde kaplamalar çok kısa bir sürede kırılacaktır.

 

protez-dis-fiyatlari